Peču, aranžuji, fotím!

13. října 2016 v 19:02 | Hanyuu-hime |  Životní styl
Pečení je můj koníček. Ne nijak zvlášť obrovský, abych jím trávila veškerý volný čas. Zase ale dostatečně velký, abych alespoň jednou za čtrnáct dní, je-li na to čas (a že ten si opravdu většinou nějak udělám), něco upekla.
Moje vášeň spočívá v tom, že se vyřádím na dobrotách čistě veganských a hlavně takových, které mě jen tak z čista jasna napadnou. Recepty mě nebaví, jak číst, řídit se jimi, tak je psát. Zato mě ale ukrutně baví mít radost z toho, když se mi nápad povede podle představ nejen chutí, ale i vzhledem.

Miluju totiž, když mohu hotový moučník naaranžovat a vyfotit. Nebaví mě fotit jídlo samo o sobě. Náramně mě naplňuje radostí moct zaznamenat svůj výtvor.

Kdysi jsem chtěla dělat cukrařinu, mámě se to moc nezamlouvalo, a tak jsem vystudovala management. Nelituju toho. Tu školu jsem nesnášela, ale vlastně díky tomu jsem nyní tam, kde jsem. A vlastně je to možná dobře. Pečení je teď můj koníček, ne obživa, která by mě stejně možná ani neuživila a já skončila někde v Lidlu u kasy.
Navíc si ani nijak zvlášť nelibuju v krémech, fondánech a zdobení. To, co mě opravdu nejvíc baví je zkrátka pečení, což není vlastně tak úplně cukrařina.

A tak jsem si zde před nějakou dobou založila složku s fotkami, kam přidávám každý jednotlivý výtvor. Postupně jsem si to aranžování skutečně zamilovala a na fotkách je to postupně celkem znát, když se porovnají ty původní, kdy mi šlo spíš o to, zaznamenat si, co jsem pekla.
Celou dobu byla ona složka ale taková vlastně utajená, a na očích pravidelných náštěvníků i náhodných blogových pocestných vlastně nebyla. Řekla jsem si proto, že z fotek udělám článek.

Jak už jsem ale říkala, na recepty mě neužije, proto jen ty fotky. Čistě proto, že mám ráda hezky vypadající moučníky a nejspíš i z toho důvodu, abych vám ukázala, že ani veganské pečení nemusí být upatlaná nepovedená kejda, jak si nejspíš mnoho lidí myslí.

Toto jsou bezlepkové (pohankové) sušenky slepované kokosovým krémem. Jedny kakaové, druhé s kokosem.



Jahodové bochánky s kokosem a kardamomem. Uplácáno z ovesné mouky ;)

Moc nemám ráda čerstvý rybíz. Každé léto ale přijde chvíle, kdy je ho všude plno a úplně volá po tom, aby se nějak využil. Proč tedy nezkusit rybízový chlebíček? A co ořechovou polevu navrch?
Další letní mňamka. Jahodové sušenky s dýňovým semínkem. Naprosto jednoduché, takřka pětiminutové těsto z hromady banánu, kde není potřeba téměř žádná mouka.
Karob má svou vlastní specifickou chuť. Neřekla bych, že může úplně nahradit kakao. Na to je opravdu až moc jiný. Já ho mám ale moc ráda, proto pro mě rozhodně stálo za to, zkusit udělat koláč, který bude z větší části karobový, přidat ovesné vločky, borůvky a skvělá snídaně je na světě.
Někdy třeba i jen obyčejné kokosové kuličky přijdou k chuti.
Nebo se vám možná víc zalíbí křehké pohankové sušenky se slunečnicovým semínkem.
Na připravené těsto na pizzu se vždycky nemusí pokládat šunka a sýr...
A třeba na chladné podzimní odpoledne je skvělé kakao... k němu se náramně budou hodit dýňovo-jablečné rolky.
Nebo byste raději místo dýně a jablka hromadu kakaa, kakaa a banánu k tomu?

Tak toto byl zatím takový ten lepší výběr fotek, které jsem zatím nastřádala. Jak jsem už říkala v úvodu, cíleně fotím své upečené dobroty, aby nějak vypadaly, celkem krátce, proto toho nemám tolik a u mnoha z nich kvalita ještě dost pokulhává. Přesto mi vždycky pohled na výsledek aspoň trochu zvedne náladu.

A co vy? Taky pečete nebo máte nějakou jinou kratochvíli?
 


Komentáře

1 Melanie | Web | 13. října 2016 v 20:35 | Reagovat

Nedělej mi laskavě chutě! :-D Teď si budu muset jít něco upéct :D (A popohnat mámu, aby mi koupila dýni - chci letos poprvé zkusit dýňový koláč.)

2 Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 13. října 2016 v 20:51 | Reagovat

Máš jediný štěstí, že zrovna žvejkám jabko a ten pocit hladu, který obvykle u takových fotek pociťuji, je tedy výrazně menší.
Naposledy jsem pekla perník v dýňových formičkách. Když tedy nepočítám víkendové patlání Tiramisu.

3 Natas | Web | 13. října 2016 v 21:13 | Reagovat

Trochu to ve mně vyvolalo úzkost z blížících se svátků. :-D

4 Liška | Web | 14. října 2016 v 1:25 | Reagovat

To vypadá moc dobře a chutně, navíc výborně nafoceno :)

5 Joina | Web | 14. října 2016 v 5:48 | Reagovat

Upekla jsi užasné dobroty. A skvěle naaranžované :)
Když je čas, tak se taky ráda pustím do pečení :)

6 konemy | 14. října 2016 v 6:30 | Reagovat

Já dostala hlad.

Je to krásně vyfocené, vypadá to hrozně profesionálně.

7 TlusŤjoch | Web | 14. října 2016 v 15:05 | Reagovat

//peču, abych mohla fotit// - toť skvělá idea.

8 Majka | Web | 14. října 2016 v 16:52 | Reagovat

Co obrázek, to mňamka.....

9 Eliss | Web | 15. října 2016 v 13:36 | Reagovat

Dala bych si ty jahodové bochánky :-P

10 K | Web | 16. října 2016 v 15:58 | Reagovat

Mám hlad xD

11 retrofeeling | Web | 23. října 2016 v 20:36 | Reagovat

Krásné fotky s lákavým jídlem! Miluji zdravé a poctivé - a to na fotkách mi evokuje právě ty dobré časy (pra)babiček... babiček-poctivek z venkovského statku. Těch, co trávily s těstem v ruce snad každý den :-)

12 Opti-Mystique | Web | 24. října 2016 v 16:38 | Reagovat

Húúú, tohle ovšem vypadá nádherně! Když už se dívám po receptech a přemýšlím, co si uvařím/upeču, tak se většinou primárně řídím podle fotek. A vzhledem k tomu, tak tvoje kuchařka by u mě určitě zabodovala, ty dýňovo-jablečné rolky úplně volají po sezónním pečení, mňam!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama



Wolf silhouette: cDesigned%20by%20Freepik">redit