Knižní recenze

Jakou fantasy si přečíst? Zkuste Dobrodružství Riyria! | Královské spiknutí | Recenze

5. července 2013 v 15:50 | Hanyuu-hime

Královské spiknutí (The Crown Conspiracy)

Autor: Michael J. Sullivan
Série: Dobrodružství Riyria (The Riyria Revelations) ; 1

Žánr: Fantasy
Nakladatelství: Argo
Datum vydání originálu: 2008
Vydání v ČR: 2011

Čas vyvolené přichází | Klan vlčice | Recenze

3. července 2013 v 16:47 | Hanyuu-hime

Klan Vlčice (El clan de la loba)

Série: Válka čarodějek (la guerra de las brujas)
Autorka: Maite Carranz

Žánr: Fantasy (pro mládež)
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání originálu: 2005
Vydání v ČR: 2010

Hvězdy zmizely z dohledu a ve vesmíru se začíná něco dít | Spin | Recenze

29. června 2013 v 20:15 | Hanyuu-hime

Spin

Autor: Robert Charles Wilson

Žánr: Sci-fi
Nakladatelství: Polaris
Rok vydání originálu: 2005
Vydání v ČR: 2006

Nudnější předělávka Letopisů Narnie | Smaragdový atlas | Recenze

25. června 2013 v 11:15 | Hanyuu-hime
Tak bych asi zkráceně shrnula knihu, o které se dnes chystám psát. Byla to docela muka, dočíst to do konce, ale zvládla jsem to.

Smaragdový Atlas (the Emerald Atlas)

Autor: John Stephens
Série: Knihy počátku( Books of the Beginning) ; 1

Žánr: Fantasy (pro děti a mládež)
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání originálu: 2011
Vydání v ČR: 2011

Návštěva ve světě Demonat | Démon a zloděj | Recenze

22. června 2013 v 15:13 | Hanyuu-hime
Upřímně, trvalo mi to sakra dlouho, prokousat se tím. Četla jsem dohromady hned několik knih a na tuhle jsem si neustále nějak nemohla udělat čas. Ale proto, že jsem zase jednou neměla knihu vlastní, ale půjčenou od sestry, ano...moje sestra čte, světě div se, dnes, kolem čtvrté hodiny ranní, jsem se sebrala a konečně to dočetla.

Démon a zloděj (Demon Thief)

Autor: Darren Shan
Žánr: Pro děti a mládež - Fantasy/Horor
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání originálu: 2005
Vydání v ČR: 2011

Série: Demonata ; Díl 2.

Strhující thriller, který vám nedá spát | Skrýš | Recenze

6. června 2013 v 15:35 | Hanyuu-hime
Skrýš je čtvrtou knihou, kterou napsal Johan Theorin, švédský autor, jež je díky svému poslednímu dílu mnohem známější než ještě před nějakou dobou býval.
Jeho kniha, která u nás vyšla na konci dubna, je nyní skoro všude. O novém thrilleru čtenáři mluví a chválí ho, kde to jen jde... A on si tu chválu opravdu zaslouží!

Skrýš (Sankta Psyko)

Autor: Johan Theorin
Žánr: Thriller
Nakladatelství: Moba
Rok vydání originálu: 2011
Vydání v ČR: 2013

Dojemný příběh válečného koně | Válečný kůň | Recenze

30. května 2013 v 18:17 | Hanyuu-hime
Knižní předloha ke stejnojmennému filmu, (na nějž jsem zprvu koukala jen proto, že Hiddles... a ten stejně během chvíle umře, ale hlavní přece je, že tam vůbec byl :D) který je přesně tím srdcervoucím typem, kde hrají hlavní roli zvířata.
A vůbec nevadí, jestli skončí dobře nebo špatně. Příběh, kde sledujeme život nějakého zvířete, (a umře tam Hiddleston :D) je vždycky plný emocí... Možná jsem přecitlivělá a možná je ode mě v očích někoho hnusné, že upřednostňuji filmové i knižní osudy zvířat nad těmi lidskými, (až na pár výjimek :D) ale to je mi vlastně úplně jedno.

Válečný kůň (War Horse)

Autor: Michael Morpurgo
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání originálu: 1982
Vydání v ČR: 2011

Jedna volba tě může zničit | Rezistence | Recenze

28. května 2013 v 14:37 | Hanyuu-hime
Divergence nám představila nový, dystopický svět, ve kterém je společnost rozdělena do frakcí podle určitých lidských ctností. Nyní si tu ode mě můžete přečíst článek o pokračování této série pro mládež, která, jak už název napovídá, bude narozdíl od prvního dílu, kde jsme se seznámili se světem, který ještě jakž takž fungoval, plná vzdoru.
Recenzi na první díl si můžete přečíst - zde -

Rezistence (Insurgent)

Autorka: Veronica Roth
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání originálu: 2012
Vydání v ČR: 2012
Díl ze série: 2.

První mrazivá zastávka na Ölandu | Mlhy Ölandu | Recenze

24. května 2013 v 21:26 | Hanyuu-hime
Johan Theorin je švédský autor, z jehož tvorby u nás vyšly 4 knihy. Všechny se odehrávají na ostrově Öland, který sice opravdu existuje, ale jak sám spisovatel poznamenal, některá místa si kompletně vymyslel.
Zde na tomto blogu jste mohli vidět recenzi na jednu z jeho knih, Smršť, která vyšla až jako druhá. Před ní je tedy ještě jedna a o té vám právě něco málo povím.
Určitě můžete očekávat i další dvě, jen nemohu slíbit, kdy přesně.

Mlhy Ölandu(Skumtimmen)

Autor: Johan Theorin
Žánr: Krimi
Nakladatelství: Moba
Rok vydání originálu: 2007
Vydání v ČR: 2011

Od Písně ledu a ohně k Písním mrtvých | Písně mrtvých | Recenze

16. května 2013 v 21:15 | Hanyuu-hime
Povídkám jsem nikdy moc neholdovala, nevím z jakého důvodu se u mě ta jakási averze k nim objevila, ale ve většině případů jsem se jim spíše vyhýbala.
Avšak po tom, co se mi do rukou dostala Píseň pro Lyu (A Song for Lya), změnila jsem názor a ihned s radostí vyzkoušela další z povídkové tvorby G.R.R.Martina.

Písně mrtvých (Songs the Dead Men Sing)

Autor: George Raymond Richard Martin
Žánr: Sci-fi
Nakladatelství: Triton
Rok vydání originálu: 1983
Vydání v ČR: 2006
 
 

Reklama